Erik, Alexandra
EUR 385,33 Ft
USD 365,74 Ft
11 °C
23 °C

Aziz: Bush korunk Hitlere

2003.02.13. 16:18
Bush parancsuralma alá hajtaná az ENSZ-t, Hitlerhez hasonlóan a világszervezet leépítésén dolgozik - véli Huszein első számú helyettese. Tagadta, hogy Irak tömegpusztító fegyverekkel rendelkezne, hazáját akár fegyverrel is kész megvédeni - nyilatkozta egy olasz napilapnak.
"George Bush amerikai elnök korunk új Hitlere" - jelentette ki Tárik Aziz iraki miniszterelnök-helyettes a Corriere della Serának adott interjújában. Véleménye szerint "Irak fizeti meg most a hidegháború utáni újfajta, arrogáns amerikai hegemónia árát".

Amerikai parancsuralom

"George Bush valójában leépíti az ENSZ-t, mint ahogy a Harmadik Birodalom tette a harmincas években a Népszövetséggel" - fejtette ki véleményét a Huszein fő bizalmasának tartott Aziz. Bush "a legerősebb jogán parancsuralmat kíván megteremteni a nemzetközi porondon" - mondta.

Maga is fegyvert ragadna

Aziz határozottan tagadta, hogy országának kapcsolata lenne az al-Kaida terrorszervezettel, s azt a vádat is elutasította, amely szerint tömegpusztító fegyverekkel rendelkezne. "Szaddám Huszeinnek esze ágában sincs elhagyni a hazáját" - fűzi hozzá Tárik Aziz, aki egy támadás esetén maga is fegyvert ragadna az "agresszor" ellen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét