Aziz: Nem fogunk tűzszünetért könyörögni

2003.03.31. 04:09
Irak számára az jelentene sikert, ha még több veszteséget okozhatnának a "betolakodóknak", ezzel a hadműveletek befejezésére kényszerítenék Amerikát. Ezért még több öngyilkos merénylet várható - mondta el Tárik Aziz iraki kormányfő-helyettes. Szerinte ez legitim módszer, hiszen csak a megtámadott nép védekezik az "agresszor" ellen.
További öngyilkos merényletek várhatóak Irakban - jelentette ki az amerikaia ABC televíziónak adott interjújában Tárik Aziz iraki miniszterelnök-helyettes. Véleménye szerint a "megtámadott népnek joga van minden eszközzel megvédeni magát".

Teljes szívvel Irakot támogatják

A miniszterelnök-helyettes szerint "a betolakodók" ellenharcolók "hősök, szabadságharcosok", bárhonnan jönnek és bármilyen eszközt alkalmazzanak is. "Az arabok és a muzulmánok teljes szívvel Irakot támogatják, mivel tudják, hogy igazságtalan, gyarmatosító, imperialista háborút folytatnak ellene és készek csatlakozni a betolakodó ellen folyó harchoz" - mondta.

Meglepett amerikaiak

A kormányfő-helyettes úgy vélte, hogy a háború menete jól alakul Irak szempontjából. Az amerikaiak és a britek hazugságokra és téves számításokra alapozták a háborút és most meglepődnek azon, hogy a nép bátran ellenáll. Aziz szerint az amerikai és brit vezetők "hazugságokat terjesztenek", Tommy Franks tábornok például azt állította, nem tudja, vajon életben van-e Szaddám Huszein.

Huszein él, mutatta a tévé is

Aziz szerint Huszein életben van, legutóbb is együtt voltak láthatóak a televízióban. "Huszein azonban nem fog olyan helyen mutatkozni, ahol támadás érheti" - mondta el a miniszterelnök-helyettes. Mint mondta, a diktátor nem tartózkodott a háború első célpontjakánt támadott bagdadi bunkerben.

Veszteségeket okoznának

A kormányfő-helyettes számára a győzelmet a "betolakodóknak" okozott veszteség jelenti, illetve az, ha sikerülne az offenzíva megállítására bírni az amerikaiakat. "Nem fogunk tűzszünetért könyörögni, amíg akár eghy ellenséges katona is van az országban" - zárta a tévétársaságnak adott interjúját Aziz.  • Tippek
  • Bankszámla