Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Újabb autós merénylet Bagdadban

2005.09.15. 08:08
Öngyilkos merényletet követtek el csütörtökön egy rendőrségi járműoszlop ellen csütörtök reggel Bagdadban, egy nappal azután, hogy több robbantásos merényletben 160-nál is több ember vesztette életét az iraki fővárosban.
Autós öngyilkos merénylő hajtott bele egy rendőrségi járműoszlopba csütörtök reggel Bagdadban; a déli Dúra negyedben bekövetkezett robbanásban legkevesebb tizenhat rendőr és öt polgári személy vesztette életét - közölte egy bagdadi belügyminisztériumi forrás.

A detonáció három rendőrautót vetett szét. A halálos áldozatokon túl, tizenhárom rendőr és nyolc polgári személy sebesült meg a támadásban.

Az újabb bagdadi öngyilkos merénylet a szerdai példátlan támadássorozat folytatása, amikor tucatnyi robbantásos merényletben 160-nál is több ember veszítette életét az iraki fővárosban, a sebesültek száma pedig meghaladta az 570-et. Abu Muszab az-Zarkávi, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet iraki szárnyának vezetője egy szerdai internetes üzenetben totális háborút hirdetett, és további merényletekkel fenyegette meg "az amerikai megszállókkal együttműködő" síitákat.

Rendőrök elleni pokolgépes merényletet követtek el csütörtök reggel az észak-iraki Kirkukban is - közölte egy rendőrségi forrás. Az út mentén elhelyezett pokolgép két rendőrt megölt, négyet megsebesített, és teljesen szétvetette a rendőrjárőr kocsiját a város al-Aszkari negyedében. A sebesültek közül hárman súlyos állapotban vannak.

A Bagdadtól 250 kilométerre északra fekvő, többnemzetiségű Kirkuk fontos olajipari központ.