Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Huszonnégy gyereket mészároltak le Bagdadban

2005.07.13. 12:42
Egy amerikai gépkocsioszlopot akart felrobbantani az az öngyilkos merénylő, aki Bagdadban egy katonai járműnek hajtott. A merénylet huszonöt áldozata közül huszonnégyen gyermekek voltak, akiknek éppen cukorkákat osztogattak az amerikai katonák.

Huszonnégy gyermek és egy amerikai katona meghalt, legkevesebb tizennyolc - más források szerint huszonöt - ember megsérült egy gépkocsiba rejtett pokolgép robbanásában szerdán az iraki fővárosban, közölték kórházi és katonai források.

További tizennyolc gyerek sérült

A támadás célpontja egy gyermekek által körülvett amerikai gépkocsioszlop volt. A merénylő az egyik amerikai harci járműhöz kormányozta autóját, és felrobbantotta magát.

"Huszonnégy, 10 és 13 év közötti gyermek holttestét szállították be hozzánk" - közölte a bagdadi Kindi kórház halottasházának neve elhallgatását kérő illetékese. Hozzátette: tizennyolc másik gyermek megsérült. A kórházban szolgálatban lévő rendőrök egyike szerint huszonöt holttestet és huszonöt sérültet szállítottak be a kórházba. Az amerikai haderő szerint a támadásban egy amerikai katona is meghalt, két másik megsérült.

Cukorkákkal kínálták a gyerekeket

"A gyermekek körülvették az amerikaiakat, akik cukorkákkal kínálták őket. Ekkor egy gépkocsi bukkant fel az egyik mellékutcából, és felrobbant" - közölte egy szemtanú.

Egy tévéoperatőr, aki röviddel a detonáció után érkezett a helyszínre, elmondta, hogy a robbanás részben romba döntött több környékbeli házat. Nők sírtak és kiabáltak haragjukban és fájdalmukban a utcán keletkezett vértócsák körül.