Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Őrizetben a bali robbantás gyanúsítottja

2002.10.19. 11:59
Letartóztatta az indonéz rendőrség Abu Bakar Basirt, a Dzsemáa Iszlámija nevű muzulmán szervezet szellemi vezetőjét, aki a gyanú szerint kapcsolatban áll az Al-Kaida terrorszervezettel és feltételezések szerint köze volt az egy héttel ezelőtti, száznyolcvan halálos áldozatot követelő bali robbantáshoz.
Az indonéz rendőrség szombaton letartóztatta Abu Bakar Basirt, a terrorakciók elkövetésével vádolt Dzsemáa Iszlámija nevű muzulmán szervezet feltételezett szellemi vezetőjét.

A muzulmán vallási vezetőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban áll az al-Kaida nevű terrorszervezettel is, szombaton akarta kihallgatni a rendőrség. Abu Bakar Basír azonban - ahogy azt előre jelezte is, - egészségi állapota miatt nem jelent meg a kihallgatáson. Basírt egy jávai kórházban ápolják

A rendőrség szóvivője közölte, hogy a 64 éves Basírt előreláthatólag legalább 24 órán át tartják majd őrizetben. Korábbi idézése nem a Bali szigetén végrehajtott robbantásokkal, hanem a 2000-ben indonéziai keresztény templomok ellen elkövetett bombatámadásokkal kapcsolatos.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!