Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Robbantássorozat Bangladesben

2005.08.17. 10:04
Egyelőre nem tudnak halálos áldozatokról a szerda reggeli bangladesi robbantássorozat után. Egyes jelentések szerint ötvennél is több bomba robbant.

Ötvennél is több bomba robbant egyidejűleg Banglades több részén. "Bombák robbantak mindenhol az országban. Sérültekről érkeztek jelentések, halálos áldozatokról még nem" - nyilatkozta az AFP-nek Abdul Kaijum magas rangú rendőrtiszt.

A BBC értesülései szerint a főváros, Daka mellett bombák robbantak Csittagong kikötővárosban is. A brit hírcsatorna értesülései szerint a pokolgépek kormányzati épületek, piacok és bírósági épületek közelében robbantak.

A rendőrség egyelőre még senkit nem gyanúsít a támadás elkövetésével. Szemtanúk beszámolói szerint a robbantások helyszínein a kevéssé ismert Mudzsahedin Baglades iszlám szélsőséges csoport röpcéduláit találták.

"Ideje bevezetni az iszlám törvénykezést Bangladesben. Az emberi törvényeknek nincs jövőjük" - állt a szórólapokon a BBC jelentése szerint.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?