Ágnes
-1 °C
2 °C

Bush mégsem buta?

2005.06.08. 12:43
Egyetemi eredményeik alapján semmivel sem okosabb Bushnál John F. Kerry. A tavalyi elnökválasztáson éltanulónak, és Bushnál intellektuálisabbnak beállított Kerry első egyetemi évében négy kettest kapott, és sosem volt ötöse.

Semmivel sem kapott jobb osztályzatokat egyetemi tanulmányai alatt John F. Kerry George W. Bushnál, írja a CNN. A tavalyi elnökválasztási kampányban Kerryt úgy állították be, aki a Yale Egyetem egyik éltanulójaként sokkal okosabb Bushnál. Ezt azonban akkor dokumentumokkal nem lehetett alátámasztani, mert Kerry nem járult hozzá, hogy egyetemi indexét nyilvánosságra hozza a hadsereg.

Bukdácsolt

Májusban végül hozzájárult a közléshez. A dokumentumot a Boston Globe szerezte meg. A papírokból kiderült, hogy Kerry egyáltalán nem volt akkora zseni, mint amilyennek beállították.

Első egyetemi évében négy tárgyból is kettest (az amerikai jelöléssel D-t) kapott, köztük politikatudományból is. Átlaga 76 százalék volt, ez erős közepesnek számít. "Azt mondtam apámnak, hogy a D kitüntetést [distinction] jelent" - viccelődött Kerry a Boston Globe újságírójával. Mint mondta, akkoriban többet foglalkozott repülővizsgáival, mint egyetemi tanulmányaival.

Stabil hármas

Utolsó egyetemi évében összekapta magát, átlagát 81 százalékra, azaz gyenge négyesre javította, és megszerezte legjobb egyetemi osztályzatát is. Politikatudomány vizsgáját 89 százalékkal teljesítette, igaz, ez is csak egy négyesre volt elég - azaz az éltanuló tanulmányai során egyetlen ötöst sem szerzett.

Ötöst Bush sem szerzett tanulmányai alatt - legjobb vizsgaeredménye 88 százalék volt antropológiából, történelemből és filozófiából -, de kettest is csak egyet kapott tanulmányai során, csillagászatból.

Tanulmányai első évében 77 százalékos átlagot ért el, a következő években is mindig hármas átlaggal végzett, írja a CNN.