Klaudia
-4 °C
2 °C

A BBC elfelejtette átutalni a jótékonysági bevételt

2008.05.10. 16:34
A BBC 2005 és 2007 ősze között, a műsorokban gyűjtött jótékonysági adományokat nem utalta át a címzett szervezeteknek, a társaság ellenőrző szerve szólította fel őket a hiány pótlására. A 106 ezer fontot (csaknem 34 millió forint) átutalták, és nyilvánosan bocsánatot kértek.

A BBC beismerte, hogy elfelejtett átutalni 106 ezer fontot (csaknem 34 millió forintot), amit betelefonálós műsoraiban gyűjtött össze jótékonysági célra. A BBC Trust, amely a brit közszolgálati tévé és rádió ellenőrző szerve, felszólította a céget, hogy kérjen bocsánatot és indítson fegyelmi eljárást munkatársai ellen.

A műsorok 2005 és 2007 ősze között kerültek adásba, köztük volt például az Eurovíziós gála is. Az át nem utalt összeg körülbelül másfél százaléka az ebben az időszakban a BBC által közhasznú alapítványok javára összegyűjtött pénzösszegnek.

A BBC szombaton közleményben jelentette be, hogy a hiányzó pénzt átutalta a címzett szervezeteknek.

A BBC utoljára tavaly nyáron kényszerült nyilvános bocsánatkérésre, amikor II. Erzsébet királynő egy fotózásán megváltoztatta a képek időrendjét, amivel hamis benyomást keltett.

A héten a brit médiaellenőrző testület, az Ofcom az ITV tévécsatornát ítélte 11 millió fontos büntetés megfizetésére, mert csaltak a betelefonálós műsoraikban.