Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Elfogták a bécsi hátizsákos merénylő megbízóját

2007.10.02. 10:30
Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a keddre virradó éjszakán Ausztriában az Egyesült Államok bécsi nagykövetsége ellen hétfőn megkísérelt, de meghiúsított merénylettel összefüggésben.

A hétfői merényletkísérlet miatt őrizetbe vett boszniai férfi vallomása nyomán fogták el Tullnban a másik gyanúsítottat, a merénylő egy ismerősét.

A terrorizmus elleni küzdelemre és az alkotmány védelmére létrehozott bécsi tartományi hivatal (LVT) megerősítette a keddi osztrák lapok ilyen értelmű jelentéseit, de nem erősítette meg azt a lapértesülést, amely szerint a másodikként őrizetbe vett személy adott megbízást a merénylet elkövetésére.

A hétfőn elfogott 42 éves boszniai férfi robbanóanyagot tartalmazó hátizsákkal próbált bejutni az amerikai diplomáciai képviselet területére.

A merényletkísérlet közben tetten ért férfi keveset mondott el kihallgatóinak, és az is zavaros volt, nehéz bármit is kihámozni vallomásából, mondta kedden a bécsi LTV szóvivője, de valószínűtlennek nevezte, hogy iszlamista szélsőségesek valamiféle összeesküvése állna a történtek hátterében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!