Benedek
-5 °C
5 °C

Eltörölnék a bécsi fiatalok a kijárási tilalmat

2001.05.21. 16:32
Minden második bécsi fiatal szerint változtatni kellene a kiskorúakra vonatkozó "kijárási tilalmon", vagyis hosszabb ideig kellene az ifjaknak megengedni, hogy egyedül közterületen vagy szórakozóhelyen tartózkodjanak.
Az osztrák fővárosban a 14 év alattiak este kilencig, a 14 és 18 év közöttiek éjfélig engedhetők szabadjára
Mindez egy, a napokban tartott helyi népszavazáson derült ki a császárvárosban. Az osztrák főváros fiataljait a jogszabályok meglehetősen rövid pórázra fogják: a 14 év alattiak este kilencig, a 14 és 18 év közöttiek éjfélig engedhetők szabadjára. A leadott voksok szerint a legtöbb szavazatot az a javaslat kapta, amely a 12 év alattiak esetében este tíz, a 12 és 16 év közötti tiniknek éjjel egy óráig, a 16 évnél idősebbeknek pedig korlátozás nélkül megengedné, hogy nekivágjanak az éjszakának.

Megfigyelők szerint a voksolás alaposan rácáfolt azon állításokra, miszerint a fiatalok teljesen éretlenek volnának, és mindenféle tilalomra fittyet hánynának: a népszavazáson ugyanis sokkal többen vettek részt, mint amikor egy építendő konferenciaközpontról vagy a tömegközlekedés ügyéről tartottak referendumot. Ráadásul a leadott szavazatokból kiderül: a fiatalok csak enyhíteni akarják a tilalmat, és nem megszüntetni - adta hírül a Compress.