Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A pápa elítéli az élettársi kapcsolatot

2006.05.13. 16:09
XVI. Benedek pápa ismét elítélte az élettársi együttélést és külön megemlítette a homoszexuális kapcsolatot. Az egyházfő bírálta az embriókkal folytatott tudományos kutatásokat, s a férfi és nő házasságán alapuló családot a társadalom tartóoszlopánaknevezte.

A család ügyeivel foglalkozó pápai tanács ülésének résztvevőit szombaton fogadó szentatya felszólította "a politikusokat és a törvényhozókat, hogy védelmezzék meg a család jogait.".

XVI. Benedek elítélte a "de facto együttélés" jogi megoldásait, azt, hogy "egyesek, miközben elvetik a házasság kötelezettségeit, részesülni akarnak ugyanazokból a jogokból.

"Néha még új meghatározást is próbálnak adni a házasságra, hogy törvényesítsék a homoszexuálisok együttélését, és feljogosítsák őket gyermekek örökbefogadására is" - tette hozzá az egyházfő.

XVI. Benedek ismételten hangsúlyozta "a megbecsülést az emberi magzatnak, amelynek mindig szerelmi aktusból kell születnie, s amelyet személyiségként kell kezelni. A tudomány és a technika fejlődése a bioetika keretében fenyegetővé válik, amint az ember elveszti korlátainak érzékelését, és a gyakorlatban a teremtő Isten helyébe akar lépni."

A pápa "az emberiség örökségének, társadalmi alapintézménynek, a társadalom tartóoszlopának" nevezte a házasságon alapuló családot, és elítélte a válások növekvő számát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?