A pápa elítéli az élettársi kapcsolatot

2006.05.13. 16:09
XVI. Benedek pápa ismét elítélte az élettársi együttélést és külön megemlítette a homoszexuális kapcsolatot. Az egyházfő bírálta az embriókkal folytatott tudományos kutatásokat, s a férfi és nő házasságán alapuló családot a társadalom tartóoszlopánaknevezte.

A család ügyeivel foglalkozó pápai tanács ülésének résztvevőit szombaton fogadó szentatya felszólította "a politikusokat és a törvényhozókat, hogy védelmezzék meg a család jogait.".

XVI. Benedek elítélte a "de facto együttélés" jogi megoldásait, azt, hogy "egyesek, miközben elvetik a házasság kötelezettségeit, részesülni akarnak ugyanazokból a jogokból.

"Néha még új meghatározást is próbálnak adni a házasságra, hogy törvényesítsék a homoszexuálisok együttélését, és feljogosítsák őket gyermekek örökbefogadására is" - tette hozzá az egyházfő.

XVI. Benedek ismételten hangsúlyozta "a megbecsülést az emberi magzatnak, amelynek mindig szerelmi aktusból kell születnie, s amelyet személyiségként kell kezelni. A tudomány és a technika fejlődése a bioetika keretében fenyegetővé válik, amint az ember elveszti korlátainak érzékelését, és a gyakorlatban a teremtő Isten helyébe akar lépni."

A pápa "az emberiség örökségének, társadalmi alapintézménynek, a társadalom tartóoszlopának" nevezte a házasságon alapuló családot, és elítélte a válások növekvő számát.  • Tippek
  • Hírek