Benedek
-5 °C
5 °C

Berlusconi képével nem vezet buszt

2004.04.09. 16:17
Egy hagyományosan baloldali olasz városka buszvezetője nem hajlandó a Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök választási plakátjával ellátott buszt vezetni. Mint mondta, nem politikai meggyőződése vezette a lépésre, hanem saját és utasai biztonságát félti.
Silvio Berlusconi olasz kormányfő egy buszon elhelyezett választási plakátja arra késztetett egy buszsofőrt a toscanai Massa Carrara városában, hogy megtagadja a szolgáltba lépést.

Giuseppe Mosti nem akart elindulni azzal a busszal, amelyen a Berlusconi-plakát díszelgett, s kijelentette: nem akarja, hogy valaki kővel dobálja meg az autóbuszt, amint az már néhány évvel ezelőtt megtörtént. A hatvan éves Mosti azt állította, hogy biztonsági okokból és nem politikai nézetei miatt jutott erre az elhatározásra, mondván, hogy "nem óhajtja magát és az utasokat veszélynek kitenni".

Nem kizárt, hogy a tömegközlekedés akadályozása címén vádat emelnek Mosti ellen, aki 25 éve dolgozik a hagyományosan baloldali beállítottságú Massa Carrara közlekedési társaságánál.

Berlusconi a júniusi EU-választásokra való tekintettel nagyszabású kampányba kezdett és gigantikus méretű plakátokon hirdeti csaknem három éves hivatali idejének eredményeit.