Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Vétkes az egyetlen életben maradt beszlani túszejtő

2006.05.16. 11:55
Vétkesnek találta az egyetlen életben maradt beszlani túszejtőt az észak-oszét legfelsőbb bíróság, amely kedden megkezdte az ítélethirdetést a csecsen Nurpasi Kulajev perében

A bíróság megállapította, hogy Kulajev fegyveres támadásban és túszejtésben vett részt, továbbá szolgálatot teljesítő és védtelen személyeket ölt meg szervezett csoport keretében, jelentette ki az észak-kaukázusi orosz tagköztársaság legfelsőbb bírósági elnöke a vlagyikavkazi tárgyalóteremben. Kulajev olyan terrorcselekményben vett részt, amelyet abból a célból hajtottak végre, hogy az államot bizonyos lépésekre vegyék rá, mutatott rá Tamerlan Aguzarov az Interfax szerint.

A részletes ítélet felolvasása napokig tart, s a bíróság csak a végén mondja ki a 28 éves Kulajev vétkességét, s rója ki rá a büntetést. Az ügyészség halálbüntetést kért Kulajevre, de miután Oroszország felfüggesztette a legsúlyosabb büntetés alkalmazását, ez életfogytiglani börtönt jelentene.

Kulajev azzal védekezett, hogy kényszerítették a beszlani 1-es számú iskola 2004. szeptember eleji elfoglalásában való részvételre, amely 331 ártatlan túsz és rendőr, valamint Kulajeven kívül az összes csecsenbarát terrorista halálával végződött, miután a biztonsági erők megrohamozták az épületet. A bíróság elvetette Kulajev érvelését.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft