Boglárka
19 °C
35 °C

Kövért majmolja Ingrid Betancourt

"A hajamnak minden centimétere egy hónap fogságot jelképez" - mondta a hatéves fogságából múlt héten kiszabadult kolumbiai politikusnő, aki addig nem vágatja le a haját, amíg túsztársai ki nem szabadulnak.

Addig nem vágatja le haját a hatéves fogságból múlt héten kiszabadult kolumbiai politikusnő, Ingrid Betancourt, amíg a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) elnevezésű gerillaszervezet szabadon nem engedi a többi, még dzsungelban fogva tartott túsztársát.

A 46 éves politikusnő derékig érő hajjal szabadult ki a fogságból, mivel szándékosan hagyta azt nőni, hogy látható bizonyítéka legyen a dzsungelben eltöltött éveknek. "A hajamnak minden centimétere egy hónap fogságot jelképez" - nyilatkozta a Caracol tévécsatornának párizsi hotelszobájából.

A 14 másik fogollyal együtt kiszabadított, kolumbiai mellett francia állampolgársággal is rendelkező politikusnő jelenleg Franciaországban van, a családja körében. Kedden álló tapssal és ovációval fogadták a francia parlament felsőházában, a Szenátusban. Szerdán az alsóházban fog beszédet mondani. Július 14-én, a francia nemzeti ünnepen pedig a legmagasabb állami elismerést, a Francia Becsületrendet fogja megkapni Nicolas Sarkozy államfőtől.

Kövér László is hajat növeszt

Kövér László fideszes politikus 2006 ősze, Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárgása óta nem vág hajat. Nemrég azt mondta a Borsnak, hogy addig nem is fog, amíg Gyurcsány és az MSZP hatalmon van.