Aliz
6 °C
14 °C

Bin Laden a szent háború folytatására szólít fel

2002.08.25. 16:39
Egy iszlám internetes oldal az Al-Kaida vezetőjének tulajdonított levelet tett közzé, melyben Oszama Bin Laden a szent háború folytatását szorgalmazza az amerikai haderő ellen és az USA bukását jövendöli.
Oszama bin Ladennek, az al-Kaida vezetőjének tulajdonított levelet közölt vasárnap egy iszlám internetes oldal, s ebben a terroristavezér a "szent háború" folytatására szólítja fel az afgán népet az amerikai haderők ellen, és az Egyesült Államok bukását jövendöli. Az islamonline.net weboldal azt állította, hogy a négyoldalas kézírásos levelet afgán forrásból kapta, és úgy tálalja, mint az "al-Kaida vezérének legfrissebb levelét", amely néhány héttel ezelőtt született, és bizonyítja, hogy Oszama bin Laden továbbra is életben van.

A levélben Bin Laden további ellenállásra buzdítja az afgánokat az amerikai haderőkkel szemben, és megjósolja: "hamarosan elbuknak a hitetlen államok, mindenekelőtt a zsarnok Amerika, amely eltaposott minden emberi értéket". "A dicsfények, amelyeket e nagy állam körül rajzolnak, nem érnek annyit, mint egy szúnyog szárnya. Nem érnek semmit Isten erejével, valamint azzal a támogatással szemben, amelyet a híveknek és a hűséges mudzsahedeknek nyújt. Aki pedig ebben kételkedik, megkérdezheti az oroszoktól, hogyan törte össze mítoszukat a dzsihád" - írja a tavaly szeptember 11-i terrortámadások fő gyanúsítottja.

A levelet, amelyet "Afganisztán hős népének" címeztek, a Korán verssoraival illusztráltak, "Abi Abdallah" néven írták alá. Ez szó szerint "Abdallah apját" jelenti, márpedig Abdallah a neve Oszama bin Laden legidősebb fiának - jegyzi meg az AFP.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?