Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Bin Laden a szent háború folytatására szólít fel

2002.08.25. 16:39
Egy iszlám internetes oldal az Al-Kaida vezetőjének tulajdonított levelet tett közzé, melyben Oszama Bin Laden a szent háború folytatását szorgalmazza az amerikai haderő ellen és az USA bukását jövendöli.
Oszama bin Ladennek, az al-Kaida vezetőjének tulajdonított levelet közölt vasárnap egy iszlám internetes oldal, s ebben a terroristavezér a "szent háború" folytatására szólítja fel az afgán népet az amerikai haderők ellen, és az Egyesült Államok bukását jövendöli. Az islamonline.net weboldal azt állította, hogy a négyoldalas kézírásos levelet afgán forrásból kapta, és úgy tálalja, mint az "al-Kaida vezérének legfrissebb levelét", amely néhány héttel ezelőtt született, és bizonyítja, hogy Oszama bin Laden továbbra is életben van.

A levélben Bin Laden további ellenállásra buzdítja az afgánokat az amerikai haderőkkel szemben, és megjósolja: "hamarosan elbuknak a hitetlen államok, mindenekelőtt a zsarnok Amerika, amely eltaposott minden emberi értéket". "A dicsfények, amelyeket e nagy állam körül rajzolnak, nem érnek annyit, mint egy szúnyog szárnya. Nem érnek semmit Isten erejével, valamint azzal a támogatással szemben, amelyet a híveknek és a hűséges mudzsahedeknek nyújt. Aki pedig ebben kételkedik, megkérdezheti az oroszoktól, hogyan törte össze mítoszukat a dzsihád" - írja a tavaly szeptember 11-i terrortámadások fő gyanúsítottja.

A levelet, amelyet "Afganisztán hős népének" címeztek, a Korán verssoraival illusztráltak, "Abi Abdallah" néven írták alá. Ez szó szerint "Abdallah apját" jelenti, márpedig Abdallah a neve Oszama bin Laden legidősebb fiának - jegyzi meg az AFP.