Gusztáv
-4 °C
1 °C

Szigorú biztonsági intézkedések a román-magyar kormányülés alatt

2007.11.13. 13:56
Rendőrök, tűzoltók, biztonsági emberek vigyáznak majd a magyar és a román kormány tagjaira Nagyszebenen, szerdán. Nagy a készültség.

Több mint 300 rendőr és csendőr biztosítja majd a Nagyszebenben sorra kerülő harmadik román-magyar kormányülés zavartalan lebonyolítását, közölték kedden a helyi rendfenntartó erők vezetői.

A rendfenntartó erőknek az a feladatuk, hogy a helyszínen kísérjék és őrizzék a két kormány tagjait, illetve biztosítsák a közrendet az eseménynek otthont adó helyszíneken.

A Mediafax román hírügynökség szerint a szerdai eseményen száz csendőr és hetven rendőr lesz jelen, de a közlekedésrendészet emberei is felügyelik a küldöttségek különböző helyszínek közötti mozgását.

A tűzoltók és mentők munkáját összehangoló katasztrófaelhárító egység is készenlétben áll, összesen nyolc jármű és 50 személy lesz szolgálatban, akiknek számát újabb 14 fővel egészítik ki, ha szükséges. A tűzoltók a küldöttségek útvonalán található benzinkutakat felügyelik, akárcsak minden olyan épületet, amely helyszínként szerepel a kormányülés programjában.

A magyar küldöttség tagjai szerdán a reggeli órákban érkeznek Nagyszebenbe, és még aznap este visszatérnek Budapestre.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft