Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több tucatnyi halott egy iraki merényletben

2007.10.29. 08:52

Legalább 25-en életüket vesztették, 16-an megsebesültek, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a bakubai rendőrkapitányság mellett. Az áldozatok javarészt rendőrnek jelentkező irakiak voltak, írja a BBC.

A hatóságok szerint a támadás módja az al-Kaidára utal. Bakuba Dijala tartomány fővárosa, a dijalai törzsi vezetők pedig nemrég megállapodtak az amerikai hadsereggel, hogy velük és az iraki haderővel közösen lépnek fel a lázadók ellen. Hasonló megállapodásoknak köszönhetően sikerült kiszorítani a szélsőségeseket korábbi legfőbb bázisukról, Anbar tartományból.

A terroristák a megállapodásra válaszul vasárnap kilenc dijalai törzsi vezetőt raboltak el.

A lázadók anbari bázisainak felszámolása után Dijalába helyezték át központjukat. Érkezésüket jelezte, hogy egy hónapja meggyilkolták Bakuba rendőrfőnökét. Mindezt akkor, amikor a város egyik mecsetében a síita és a szunnita vallási vezetők éppen a két felekezet közötti megbékélést készítették elő.