Aliz
6 °C
14 °C

Mérgező küldemény Tony Blairnak

2002.03.02. 10:22
Tony Blair brit kormányfőnek és az Egyesült Királyság tucatnyi politikusának mérgező anyagot tartalmazó csomagokat küldtek ismeretlen tettesek. A hatóságok egy magát a Skót Nemzeti Felszabadító Hadsereg tagjának mondó, névtelen telefonálótól szereztek tudomást a küldeményekről.
A Scotland Yard péntek esti tájékoztatása szerint 16 címzettnek küldtek olyan csomagot, amely felirata szerint eukaliptuszolajat, valójában azonban maró folyadékot tartalmazott. A közönséges postai úton, nagy barna borítékban feladott csomagokból küldtek egyet a Downing Street 10-be - a brit kormányfő rezidenciájára - és a skót parlament egyik tagjának címére is.

A rendőrség attól tart, hogy az eddig napvilágra jutottakon kívül további küldemények lehetnek még a kézbesítendő küldemények között, és figyelmeztetéssel, illetve a hasonló esetek bejelentésére vonatkozó kéréssel fordult a lakossághoz. A hatóságok egy magát a Skót Nemzeti Felszabadító Hadsereg tagjának mondó, névtelen telefonálótól szereztek tudomást a küldeményekről pénteken délután.

A Blair miniszterelnöknek küldött csomagot már a felbontása előtt lefoglalta a rendőrség - közölte a Scotland Yard szóvivője. A szóvivő hozzátette, hogy komoly veszélyt jelentett volna a címzettek egészségére, ha ezt az "eukaliptuszolajat" a küldeményhez cinikusan mellékelt, a népszerű aromaterápiákra emlékeztető használati utasításnak megfelelően alkalmazzák - írta az AP hírügynökség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?