Másodszor is meghallgatta Blairt a Scotland Yard

2007.02.01. 15:09
Blair két közeli bizalmasának letartóztatása közt a Scotland Yard időt szakított arra is, hogy magával a kormányfővel is elbeszélgessenek. Nem kihallgatás volt, a nyomozók csak "a nyomozás során felmerült adatokat tisztázták" Blairrel.

Csak csütörtökön került nyilvánosságra, hogy múlt pénteken másodjára is elbeszélgettek Tony Blairrel a Scotland Yard nyomozói a Munkáspárt gyanús pénzügyeiről. A Guardian értesülései szerint a meghallgatás rövidebb volt egy óránál, és a rendőrség kérte a hít nyilvánosságra hozatalának elhalasztását.

A beszélgetés hangsúlyozottan nem kihallgatás volt. Blair ügyvédje nélkül fogadta a nyomozókat. Blairt először decemberben hallgatták meg – tehát nem ki – a rendőrök.

A rendőrök "műveleti okokból" kértek hírzárlatot, a meghallgatás pedig "a nyomozás során felmerült adatok tisztázását" célozta.

Tisztázni pedig lehet is mit. Ugyan a konkrét üggyel – hogy a Munkáspárt nagyvonalú támogatói kedvezményes hiteleik fejében kaptak nemesi címet – kapcsolatban még senkit sem gyanúsítottak meg, Blair két bizalmasát is az igazságszolgáltatás akadályozásával gyanúsítanak.

Lord Levyt, Blair választási kampányának pénzügyi vezetőjét a héten már másodjára vették őrizetbe, közeli tanácsadóját, Ruth Turnert, január 19-én.  • Hírek
  • Hírek