Szilvia
5 °C
16 °C

Másodszor is meghallgatta Blairt a Scotland Yard

2007.02.01. 15:09
Blair két közeli bizalmasának letartóztatása közt a Scotland Yard időt szakított arra is, hogy magával a kormányfővel is elbeszélgessenek. Nem kihallgatás volt, a nyomozók csak "a nyomozás során felmerült adatokat tisztázták" Blairrel.

Csak csütörtökön került nyilvánosságra, hogy múlt pénteken másodjára is elbeszélgettek Tony Blairrel a Scotland Yard nyomozói a Munkáspárt gyanús pénzügyeiről. A Guardian értesülései szerint a meghallgatás rövidebb volt egy óránál, és a rendőrség kérte a hít nyilvánosságra hozatalának elhalasztását.

A beszélgetés hangsúlyozottan nem kihallgatás volt. Blair ügyvédje nélkül fogadta a nyomozókat. Blairt először decemberben hallgatták meg – tehát nem ki – a rendőrök.

A rendőrök "műveleti okokból" kértek hírzárlatot, a meghallgatás pedig "a nyomozás során felmerült adatok tisztázását" célozta.

Tisztázni pedig lehet is mit. Ugyan a konkrét üggyel – hogy a Munkáspárt nagyvonalú támogatói kedvezményes hiteleik fejében kaptak nemesi címet – kapcsolatban még senkit sem gyanúsítottak meg, Blair két bizalmasát is az igazságszolgáltatás akadályozásával gyanúsítanak.

Lord Levyt, Blair választási kampányának pénzügyi vezetőjét a héten már másodjára vették őrizetbe, közeli tanácsadóját, Ruth Turnert, január 19-én.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?