16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Blair obszcén gesztusán csámcsog a brit sajtó

2007.03.03. 10:59
Léggitározás vagy illetlen mozdulat? Ezen tanakodik a fél brit sajtó, miután előkerült a miniszterelnökségének utolsó heteit morzsolgató Tony Blairről egy retusálatlan fiatalkori fotó.

A BBC2 csütörtök éjszakai híradójában mutatták be először retusálatlanul azt az 1975-ös fotót, amin a fiatal Tony Blair látható oxfordi évfolyamtársai körében. A vidám csoportképen 18 fiatalember látható, a 21 éves, hosszú hajú Blair az álló sorban, jobbról a harmadik. Az oxfordi St John's College íjász asztaltársaságának vicces kalapokban, hanyag eleganciával felöltött uniformisban pózoló tagjai közül rögtön ki lehet szúrni az állítólag maszturbálást mímelő Blairt.

Ilyen volt
Ilyen volt

A leköszönőfélben lévő brit miniszterelnök 32 évvel ezelőtti félreérthetetlen kézmozdulata az angol sajtó egyik kedvenc témája lett az utóbbi napokban, miközben a Downing street egyelőre nem kommentálja a képet.

A szabadban készült fotót 1994 óta már többször is publikálták, azonban a nyilvánosság csak vágott, vagy retusált formában láthatta a fiatalkori csoportképet. Az eredeti változatot Michael Crick, a BBC újságírója találta meg, miközben David Cameronról, a toryk vezetőjéről keresett fiatalkori képeket.

Ilyen lett
Ilyen lett

A megengedőbb kommentárok szerint Blair nem is onanizálást tettet, hanem léggitározik. A kép alapján ez a feltételezés is megállhatja a helyét: Blair jobbja tekinthető ugyanis a húrokat pengető kéznek, a társa takarásában lévő bal kar tartásából pedig lehet arra következtetni, hogy azzal fogta a léggitár nyakát. A BBC emlékeztet arra is, hogy rocksztáros ambíciókat dédelgető Blair ekkoriban az Ugly Rumours nevezetű együttes énekese és gitárosa volt.

Mások viszont azzal jönnek, hogy a fiatal Blairtől sosem állt távol a botrányos viselkedés. Edinburgh-i iskolaévei alatt szabálysértései miatt többször is ki akarták csapni. Egyszer betörőnek nézték és le is tartóztatták, mert éjjel rajtakapták miközben a kollégiumi szobájába az ablakon próbált meg bejutni. Egyik évfolyamtársa a Daily Mail-nek felelevenítette, hogy az ifjú Blair egyszer "nesztek csajok!" felkiáltással letolta társai előtt a rövidnadrágját.

Hazánkban legutóbb 2006 márciusában volt némiképp hasonló belpolitikai botrány: Gyurcsány Ferenc fotón megörökített kézmozdulatát sokáig és sokféleképp magyarázták, a legnépszerűbb feltételezések szerint a magyar miniszterelnök gesztusával szándékosan azt üzente az ellene tüntetőknek: "bekaphatják".  • Hírek
  • Hírek