Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Tizenöt halott az afganisztáni robbantásban

2003.08.13. 12:48
Kisbuszba rejtett pokolgép robbant Helmand tartományban. A robbantásban legkevesebb tizenöten vesztették életüket. A déli tartomány az al-Kaida és a tálibok fő rejteke, a hatóságok bin Laden terroristáira gyanakszanak.
Legkevesebb tizenöt ember életét vesztette egy pokolgépes merényletben Afganisztánban - jelentette a BBC. A bombát egy tömött kisbuszban helyezték el, a merénylet Afganisztán déli, Pakisztánnal határos Helmand tartományában történt.

Az afgán hatóságok szerint az al-Kaida állhat a merénylet hátterében. A tartományi biztonsági főnök a francia hírügynökségnek adott telefoninterjúban közölte: a merényletet vélhetően az Oszama bin Laden terrorista hálózatának tagjai követték el. Információja szerint a szervezet további pokolgépes merényletekre készül.

A BBC értesülései szerint a kisbusz a tartományi fővárosba, Laskar Gába tartott.

Helmand tartományban az utóbbi hetekben több véres incidens is volt, melyekért a tálibokat tették felelőssé. A hegyvidéki tartomány ideális búvóhely a tálib harcosok és az al-Kaida terroristái számára. Több terrorista Pakisztánban bujkál, onnan indít akciókat a tartomány kormányhoz lojális katonai erői ellen.