Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Buldózerrel támadtak egy katolikus kocsmára

2004.09.03. 17:43
Markolót vetettek be az észak-írországi felekezeti háborúban a protestánsok. A Nagy-Britanniához hű protestánsok egy katolikusok látogatta kocsmát próbáltak lerombolni. Az épületből menekülőket kődobáló tömeg várta.
Markológéppel hajtottak neki egy katolikus kocsmának péntek hajnalban az észak-írországi Belfastban, a katolikus és protestáns felekezetek közötti feszültség által egyik leginkább terhelt városrészben - számoltak be róla helyi politikusok és a rendőrség. Az épületben italozók közül senki sem sérült meg, habár az épület szerkezete könnyebben megrongálódott, betörtek az ablakok és kisebb tűz keletkezett.

A város északi részében, a Crumlin Roadon álló kocsmából menekülőket kődobáló tömeg fogadta. A rendőrségnek a helyi elöljárók segítségével sikerült lecsillapítania a kedélyeket.

A katolikus Sinn Féin párt politikusai a protestánsokat vádolták az erőszakos cselekménnyel, amelyhez hasonló az elmúlt 35 évben nem történt.