Árpád
-2 °C
4 °C

Megcsapolták a New York-i polgármester bankszámláját

2007.10.03. 23:55

Trükkös tolvajok szereztek hozzáférést Michael Bloomberg bankszámlájához. A rendőrség a nyár végén vett őrizetbe egy gyanúsítottat, de csak most hozták nyilvánosságra az esetet, jelentette az NBC híradója.

A nyomozás adatai szerint még május elején fért hozzá egy Charles Nelson nevet használó bűnöző Bloomberg folyószámlájához. A newarki tolvaj tízezer dollárt emelt le észrevétlenül a számláról. Júniusban egy másik gyanúsított, a szintén New Jersey-i Elizabethben lakó Odalis Bostic már kevésbé volt szemérmes, két alkalommal összesen 420 000 dollárt (75 millió forintot) próbált leemelni a számláról.

Pechjére ez az összeg már szemet szúrt Bloomberg számlavezető bankjának, ami visszatartotta az átutalásokat. A hatóságok csak az emiatt indított nyomozás során fedezték fel Nelson korábbi, sikeres lopását.

A hatóságok Nelsont és Bosticot is letartóztatták. Nelsont lopással és identitáslopással vádolják, illetve illegális fegyvertartással, mert a házkutatáskor két fegyvert is találtak a lakásán. Bosticot csak lopással vádolják, ő tízezer dolláros óvadék mellett szabadlábon védekezhet, jelentette az NBC New York-i adója.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?