Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Megcsapolták a New York-i polgármester bankszámláját

2007.10.03. 23:55

Trükkös tolvajok szereztek hozzáférést Michael Bloomberg bankszámlájához. A rendőrség a nyár végén vett őrizetbe egy gyanúsítottat, de csak most hozták nyilvánosságra az esetet, jelentette az NBC híradója.

A nyomozás adatai szerint még május elején fért hozzá egy Charles Nelson nevet használó bűnöző Bloomberg folyószámlájához. A newarki tolvaj tízezer dollárt emelt le észrevétlenül a számláról. Júniusban egy másik gyanúsított, a szintén New Jersey-i Elizabethben lakó Odalis Bostic már kevésbé volt szemérmes, két alkalommal összesen 420 000 dollárt (75 millió forintot) próbált leemelni a számláról.

Pechjére ez az összeg már szemet szúrt Bloomberg számlavezető bankjának, ami visszatartotta az átutalásokat. A hatóságok csak az emiatt indított nyomozás során fedezték fel Nelson korábbi, sikeres lopását.

A hatóságok Nelsont és Bosticot is letartóztatták. Nelsont lopással és identitáslopással vádolják, illetve illegális fegyvertartással, mert a házkutatáskor két fegyvert is találtak a lakásán. Bosticot csak lopással vádolják, ő tízezer dolláros óvadék mellett szabadlábon védekezhet, jelentette az NBC New York-i adója.