Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Vonatok ütköztek Bécs közelében

2005.07.26. 19:38
Négyen súlyosan, kilencen könnyebben megsérültek a Bécs környéki vasúti balesetben.

Négyen súlyosan, kilencen könnyebben megsérültek abban a vasúti balesetben, amely kedden történt Bécstől húsz kilométerre, délre, Gramatneusiedlnél. Több mint kétszázan vettek részt a mentésben, és négy mentőhelikoptert is bevetettek, jelentette a TV2. Az MTV Híradója szerint egy magyar jegykezelő is a sérültek között van.

Egy Bruck an der Leitha felé tartó tehervonat ütközött össze egy Pamhagenből a bécsi Déli pályaudvar (Südbahnhof) felé haladó személyvonattal. Az ütközés a felsővezeték oszlopához nyomta az egyik motorkocsit, amely egy vagonnal együtt a feje tetejére állt.

Néhány napig elkerülik a környéket

Az Osztrák Államvasutak szóvivője (ÖBB) egyelőre nem tudta megmondani a baleset okát. A tehervonat a gramatneusiedli állomás közelében egy másik sínre váltott szabályszerűen, és eközben keresztezte a másik vonat útját, aminek nem lett volna szabad megtörténnie.

A MÁV Rt. közölte, hogy az osztrák vasúton történt baleset miatt a Bécs felől magyar területre érkező nemzetközi vonatok jelentős késéssel várhatók. Budapestről Bécs felé ugyan menetrend szerint indulnak a vonatok, az utasoknak azzal kell számolniuk, hogy Bruck an der Leitha és Bécs között autóbuszokkal kell tovább utazniuk.