Szilvia
5 °C
16 °C

Mindkét Korea fegyverezte Burmát

2007.10.11. 08:42
Az Amnesty International után egy másik emberjogvédő szervezet, a Human Rights Watch (HRW) is felszólította csütörtökön az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy hirdessen embargót a Burmának szánt fegyverszállításokra, és elítélte a juntát fegyverrel ellátó hat országot.

India és Kína, valamint Oroszország, Izrael, Dél-Korea és Észak-Korea olyan felszereléseket szállított, amelyeket a burmai (mianmari) katonák az emberi jogok területén való "visszaélések elkövetésére", és "hatalmon maradási képességük támogatásra" használnak fel, írta a HRW közleményében.

A New York-i székhelyű szervezet szerint India és Kína a burmai tábornokok fő fegyverszállítója, India repülőgépeket és tüzérségi eszközöket, Kína helikoptereket, Oroszország MiG-29-es harci gépeket, Észak-Korea rakétaindító rendszereket, Dél-Korea aknavetők gyártásához szükséges technológiát és berendezést, Izrael pedig 150 harckocsit szállított a burmai katonai rendszernek a HRW szerint.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?