Szilárda
-4 °C
2 °C

Kiürítené városát egy orosz polgármester

2008.04.08. 13:26
Egyetlen megoldást lát az oroszországi Csapajevszk polgármestere a településen történt daganatos megbetegedések megakadályozására, ki kell költöztetni a lakókat. Csapajevszkben 1991-ig a hadsereg titkos vegyifegyver-gyárakat működtetett, a visszamaradt hulladék okozhatja a rengeteg halálesetet.

Saját városának lakóit költöztetné el egy orosz polgármester, Csapajevszk első embere szerint ugyanis csak így lehet megoldani a településen tárolt vegyifegyverek, hulladékok okozta gondokat.

Nyikolaj Malakhov kedden azt mondta, hogy a városka lakóit el kellene költöztetni a településről. Azért javasolta a polgármester a radikális megoldást, mert a csapajevszki körzetben az átlagnál háromszor többen halnak meg tuberkolózisban, nyelőcső-, máj- és veserákban. Malakhov szerint ezért egyértelműen az egykori titkos vegyifegyvergyárak a felelősek.

Csapajevszket 1927-ben alapították, hogy titkos katonai fegyvereket állítsanak elő. A 70 ezres városban négy gyár is működött, melyeket a Szovjetunió 1991-es összeomlása után zártak be.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!