Ágnes
-5 °C
2 °C

Bombával támadtak magyar katonákra

2007.02.03. 10:37
Magyar járőröket ért bombatámadás közép-európai idő szerint szombat hajnalban Afganisztánban – közölte honlapján a honvédelmi tárca. A merényletben senki nem sérült meg.

Szombaton az Afganisztánban állomásozó magyar újjáépítési csoport egyik egysége, felelősségi területén útvonalfelderítő járőrfeladatot hajtott végre, amikor magyar idő szerint hajnali 5 órakor távirányítással működésbe hozott bombával merényletet követtek el ellenük – közölte honlapján a honvédelmi minisztérium. A támadás Pol-e Khumritól tíz kilométerre északra történt, a nemzetközi erők által használt útvonalon.

A minisztérium tájékoztatása szerint a merényletben személyi sérülés nem történt, valamint anyagi kár sem keletkezett. A robbantást egy BM-1 típusú robbanóeszközzel követték el a magyar csoport közelében. A detonáció két páncélozott harcjármű között történt, ennek köszönhető, hogy nem okozott sérülést.

A minisztérium közölte: a járőrcsoport katonái az előírásoknak megfelelően biztosították a helyszínt, amíg a nemzetközi erős gyorsreagálású készenléti csoportja a helyszínre nem ért. A tűzszerészek átvizsgálták a helyszínt, az eset kivizsgálása megkezdődött – olvasható a HM közleményében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!