Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bombával támadtak magyar katonákra

2007.02.03. 10:37
Magyar járőröket ért bombatámadás közép-európai idő szerint szombat hajnalban Afganisztánban – közölte honlapján a honvédelmi tárca. A merényletben senki nem sérült meg.

Szombaton az Afganisztánban állomásozó magyar újjáépítési csoport egyik egysége, felelősségi területén útvonalfelderítő járőrfeladatot hajtott végre, amikor magyar idő szerint hajnali 5 órakor távirányítással működésbe hozott bombával merényletet követtek el ellenük – közölte honlapján a honvédelmi minisztérium. A támadás Pol-e Khumritól tíz kilométerre északra történt, a nemzetközi erők által használt útvonalon.

A minisztérium tájékoztatása szerint a merényletben személyi sérülés nem történt, valamint anyagi kár sem keletkezett. A robbantást egy BM-1 típusú robbanóeszközzel követték el a magyar csoport közelében. A detonáció két páncélozott harcjármű között történt, ennek köszönhető, hogy nem okozott sérülést.

A minisztérium közölte: a járőrcsoport katonái az előírásoknak megfelelően biztosították a helyszínt, amíg a nemzetközi erős gyorsreagálású készenléti csoportja a helyszínre nem ért. A tűzszerészek átvizsgálták a helyszínt, az eset kivizsgálása megkezdődött – olvasható a HM közleményében.