Judit
3 °C
7 °C

Bin Ladennek fúrt mackókat egy brit

2008.09.15. 15:23
Golyóálló ablakokat szerelt az Al-kaida vezér házára, páncélszekrényeket tört fel az ugandai véreskezű vezetőnek egy brit. A birminghami férfi a diktátorokra mint kellemes és szimpatikus emberekre gondol vissza.

Golyóálló ablakokkal szerelte fel Oszama bin Laden szaúdi házát és széfeket is feltört a terroristavezérnek egy brit férfi, aki Uganda diktátorának is dolgozott, írja a Daily Telegraph. Az 59 éves Arthur Riding szerint az Al-kaida vezetője “barátságos”, az ugandai diktátor pedig “vicces” volt.

Riding sokszor találkozott bin Ladennel, amíg a Közel-Keleten dolgozott. A férfi elmondta, hogy az Al-kaida vezér Vörös-tengernél álló parti háza az egyik legdrágább luxusépület volt, amilyet ember csak eltud képzelni. A hálószobájára kivülről rakétavető elleni üveget rakatott fel a terrorvezér, írja a Telegraph.

Bin Laden attól a naptól kezdett megbolondulni, mikor fiútestvérét megölték Amerikában. Riding szerint előtte egy teljesen normális fickó volt. A férfi úgy jellemzte Bin Ladent, mint egy társasági embert, aki élvezte előkelő életet.

A biztonsági szakértő dolgozott az ugandai diktátornak Idi Aminnak is. “Miután Idi Amint kiűzték Ugandából, nagyon szívesen fogadták Szaúd-Arábiában. Engem hívtak, mert egy japán gyártmányú páncélszekrényt kellett kinyitnom neki. Ezután még számos alkalommal találkoztam vele. Nagyon tiszteletet parancsoló figura volt, aki tiszteletet parancsolt mindehol, ahová csak betette a lábát."

"Kedélyes volt, és vicces, de nyilvánvalóan érezni lehett, milyen sötét múlt is áll mögötte. Amikor Ugandáról kérdezte valaki Amint, ő mindig a tábornokait hibáztatta az országban történt dolgok miatt” - mondta Riding a Telegraphnak.

A szakértő a kilencvesen évek elején tért vissza az Egyesült Királyságba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?