Vilhelmina
11 °C
28 °C

Bin Ladennek fúrt mackókat egy brit

2008.09.15. 15:23
Golyóálló ablakokat szerelt az Al-kaida vezér házára, páncélszekrényeket tört fel az ugandai véreskezű vezetőnek egy brit. A birminghami férfi a diktátorokra mint kellemes és szimpatikus emberekre gondol vissza.

Golyóálló ablakokkal szerelte fel Oszama bin Laden szaúdi házát és széfeket is feltört a terroristavezérnek egy brit férfi, aki Uganda diktátorának is dolgozott, írja a Daily Telegraph. Az 59 éves Arthur Riding szerint az Al-kaida vezetője “barátságos”, az ugandai diktátor pedig “vicces” volt.

Riding sokszor találkozott bin Ladennel, amíg a Közel-Keleten dolgozott. A férfi elmondta, hogy az Al-kaida vezér Vörös-tengernél álló parti háza az egyik legdrágább luxusépület volt, amilyet ember csak eltud képzelni. A hálószobájára kivülről rakétavető elleni üveget rakatott fel a terrorvezér, írja a Telegraph.

Bin Laden attól a naptól kezdett megbolondulni, mikor fiútestvérét megölték Amerikában. Riding szerint előtte egy teljesen normális fickó volt. A férfi úgy jellemzte Bin Ladent, mint egy társasági embert, aki élvezte előkelő életet.

A biztonsági szakértő dolgozott az ugandai diktátornak Idi Aminnak is. “Miután Idi Amint kiűzték Ugandából, nagyon szívesen fogadták Szaúd-Arábiában. Engem hívtak, mert egy japán gyártmányú páncélszekrényt kellett kinyitnom neki. Ezután még számos alkalommal találkoztam vele. Nagyon tiszteletet parancsoló figura volt, aki tiszteletet parancsolt mindehol, ahová csak betette a lábát."

"Kedélyes volt, és vicces, de nyilvánvalóan érezni lehett, milyen sötét múlt is áll mögötte. Amikor Ugandáról kérdezte valaki Amint, ő mindig a tábornokait hibáztatta az országban történt dolgok miatt” - mondta Riding a Telegraphnak.

A szakértő a kilencvesen évek elején tért vissza az Egyesült Királyságba.