Ödön
2 °C
11 °C

Bombát vittek az USA követségére Bécsben

2007.10.01. 18:01
Lehetséges, hogy terrortámadásra készült egy bosnyák férfi az USA bécsi nagykövetségén. A férfit elfogták és a környéket lezárták.

Valószínűleg robbantásos merényletet kíséreltek meg hétfőn Bécsben, az amerikai nagykövetség ellen. Egy férfi igyekezett a követség épületébe, de a fémdetektor jelezni kezdett. Ekkor ledobta hátizsákját és menekülni próbált. A hátizsákban robbanóanyag, szögek és iszlám tárgyú könyvek voltak. A táska tartalma nem robbant fel, de elővigyázatosságból a környéket lezárták.

A menekülés közben hátrahagyott robbanószerkezetek

A férfit elfogták az osztrák csendőrök. Kiderült, hogy 42 éves és bosnyák származású. Az utóbbi időben Alsó-Ausztriában élt. Kihallgatása most is tart. Rendőrségi információk szerint csak beszél németül és mondatai összefüggéstelenek. A nála talált robbanóanyag kézigránátra emlékeztetett, de még vizsgálják, hogy képes lett volna felrobbanni. Ha igen, akkor a szétrepülő szögekkel együtt hatalmas pusztítást okohatott volna.

Ausztriában szeptemberben terror-gyanúval már őrizetbe vettek három arab származású férfit. Korábban videóüzenetben fenyegették meg Ausztriát és Németországot, hogy támadások érik őket, ha csapataikat nem vonják ki Afganisztánból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?