Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Brezsnyev unokája pártot alapít

2002.06.30. 19:16
Kommunista pártot alapítana Leonyid Brezsnyev unokája Oroszországban. A legendás szemöldök hiányzik ugyan, célja azonban az egyenlőség és a szociális igazságosság. A Brezsnyev-unoka a fiatalokat szeretné meggyőzni a kapitalizmus hibáiról.
Új kommunista párt alapítását tervezi Andrej Brezsnyev, Leonyid Brezsnyev egykori pártfőtitkár unokája. A Brezsnyev-unoka a fiatalabb generációkat kívánja megszólítani pártjával. Nagyapám forogna a sírjában, ha látná egykori pártját - nyilatkozta Andrej Brezsnyev a BBC-nek.

Az üzletember a kapitalizmus ellen

AZ ifjú Brezsnyev, a gazdag üzletember szerint pártja az egyenlőségért és a szociális igazságosságért fog küzdeni. Nehéz megtippelni, hogy honnan szerezhetne pártja számára támogatást az unoka, hiszen a klasszikus kommunista párt folyamatosan veszíti el támogatóit.

Andrej Brezsnyev bízik benne, hogy mégis többeket meggyőzhet a kapitalizmusban csalódott fiatalok között. Nagyapja 18 éves uralmát általában a pangás időszakaként jellemzik, mégis sok idősebb orosz mindmáig mint a stabilitás időszakára tekint vissza - írja a BBC. Bár az ifjú Brezsnyev nem örökölte nagyapja híres szemöldökét, örökölhette kommunista nézeteit - jegyzi meg a BBC moszkvai tudósítója.

A kapitalizmus nem a létező világok legjobbika

Véleménye szerint a kapitalizmus nem a létező legjobb rendszer, és a gazdagok és szegények közötti szakadék Oroszországban most túl széles. A szociális igazságosságért küzdő új párt három, nem túl sikeres kommunista párt egyesüléseként jön létre. A párt leginkább az egykori állampárt, az SZKP számára jelenthet kihívást.

Hogy a híres név elég lesz-e a fiatal szavazók megnyeréséhez, még nem biztos - véli a BBC tudósítója. Az orosz politikai elemzők szerint azonban kevés az esélye, hiszen az orosz fiatalokat sokkal inkább izgatja az önmegvalósítás, mint a politika.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!