Judit
3 °C
7 °C

Uszály ütközött egy autópályahídnak Oklahomában

2002.05.26. 19:45
Leomlott egy autópályahíd Oklahomában, miután nekiütközött egy uszály. A balesetnek legkevesebb öt sérültje van, kilenc autó és hét kamion zuhant a vízbe. Az egyik sérült állapota válságos.
Legkevesebb öt ember sérült meg Oklahomában, amikor egy elszabadult uszály nekiütközött, és egy százhúsz méteres szakaszon ledöntött egy autópályahidat az Arkansas folyó felett. Az ött sérülten kívül számos eltűnt után kutatnak a hatóságok. A hídról kilenc személyautó és hét kamion zuhant a vízbe.

Egy sérült kritikus állapotban

Ezen a hídon megy keresztül az Arkansasból nyugat felé irányuló forgalom egésze - nyilatkozta a CNN-nek Jarrett Johnson, az oklahomai autópálya-rendőrség őrmestere, hozzátéve, hogy naponta több ezer autó halad keresztül a hídon. Négy embert szállítottak a közeli Muskogee Kórházba, egyikük állapota a kórház egyik orvosa, Ched Wetz szerint kritikus. További sérültek érkezésére számítunk - mondta el Wetz a CNN-nek.

A hatóságok megkezdték a balesetet okozó uszály kapitányának kihallgatását. Az uszályt olajszállításra használták, azonban most üres volt. A hajón látszólag nem keletkezett komoly kár, senki nem sebesült meg a fedélzeten. Biztos vagyok benne, hogy baleset volt, bér még semmire sincs bizonyítékunk - nyilatkozta a CNN-nek a baleset helyzsínéhez közeli Webbers Falls polgármestere, Jewell Horn.

A mentési munkákat nehezíti, hogy a térségben a híd összeomlása után viharosra fordult az időjárás. A partiőrség tizenöt fős különleges mentőalakulatot küldött a katasztrófa helyszínére, valamint egy speciális mentőhajót is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?