Sára, Márió
2 °C
6 °C

Brutális beavatás a brit seregben

2005.11.27. 17:28
A brit védelmim minisztérium is elismeri, hogy hitelesek az egyik brit bulvárlapnak a királyi haditengerészet beavatásán készült felvételei. A kommandós újoncokat sárbirkózásra kényszerítették, elektrosokkal kínozták őket, tüskés bozótban kellett kúszniuk.

Vadállati brutalitással végrehajtott "újoncavató" szertartások és egyéb súlyos visszaélések zajlanak a brit királyi haditengerészet soraiban a legnagyobb vasárnapi brit tömeglap által nyilvánosságra hozott, kicsempészett videofelvételek tanúsága szerint.

A News of the Worldnek átadott, vasárnap bemutatott felvételeken egyebek mellett az látszik, hogy az elit 42-es kommandós egység Plymouth melletti laktanyájában két újoncot meztelen, szabadfogású sárbirkózásra kényszerítenek elöljáróik. A megalázó birok részvevőit ugyancsak meztelenre vetkőztetett társaik állják körbe.

Amikor az egyik pucér kényszerbirkózó valamiért tiltakozni próbál, a "szertartást" vezénylő őrmester - aki kék orvosi jelmezt öltött a ceremóniára - olyan fejberúgással taglózza le az engedetlen újoncot, hogy az eszméletét vesztve zuhan hanyatt.

A filmet a lapnak átadó, névtelenségben hagyott veterán tengerészgyalogos elmondta, hogy a szokásos "avatási" eljárások között szerepel még az újoncok elektrosokkos kínzása nemi szervükre erősített elektródákkal, meztelen kúszás tüskés bozótban, emeleti ablakokból történő leugrás tüskés bokrokba; ez utóbbi gyakran lábtöréssel végződik. A brit védelmi minisztérium elismerte a felvétel hitelességét és azonnali szigorú vizsgálatot rendelt el.