Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Korrupció miatt emelhetnek vádat Berlusconi ellen

2005.10.28. 16:07
Berlusconit és a brit kormány egyik államtitkárának férjét is korrupcióval, adócsalással és pénzmosással vádolja a milánói ügyészség. Az olasz kormányfőt nyolcadszorra próbálják korrupció miatt elítélni.

Pénteken vádat emelhet egy milánói bíróság Silvio Berlusconi ellen, jelentette a BBC. Az olasz kormányfőt és tizenhárom társát - köztük a brit kormány egyik államtitkárának férjét - korrupcióval, adócsalással és pénzmosással gyanúsítják egy amerikai televíziós jogokat érintő ügyletben.

A milánói ügyészség szerint a csalásban Berlusconi, médiavállalatának vezetői és az ügyletet bonyolító londoni ügyvéd, David Mills, Tessa Jowell államtitkár férje érintett. Az összes gyanúsított tagadja a vádakat, írja a BBC.

Berlusconi évek óta harcban áll a milánói ügyészekkel, akik eddig hét korrupciós ügyben idézték bíróság elé. A kormányfő eddig az összes eljárást megúszta, a legtöbb esetben az időben megváltoztatott törvényeknek köszönhetően vagy elévült az ügy, vagy kormányfői mentességére hivatkozva nem helyezték vád alá.

Berlusconi most új húzással próbált magának időt nyerni, írja a BBC. Elfogultsági panaszt nyújtott be a milánói bíróság ellen, mondván a bírák jelentős hányadának részvénye van Berlusconi médiapiaci vállalkozásaiban, így aligha járhatnak el pártatlanul.