Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Bush szerint Clinton már-már családtag

2006.01.30. 21:33
Bensőséges barátság alakult ki George Bush és Bill Clinton exelnökök között. A most elnöklő ifjabb Bush szerint elődje már-már családtag. Mivel Clinton felesége indulhat a 2008-as elnökválasztáson, a viszony még mókásabbá válhat.

Annyira összebarátkozott egymással George Bush és egykori legyőzője, Bill Clinton, hogy a most elnöklő ifjabb Bush szerint a demokrata exelnök szinte már családtag, jelentette a Reuters. A két exelnök a 2004-es karácsonyi délkelet-ázsiai szökőár után kezdett közös segélygyűjtő akcióba.

Vállalkozásuk annyira sikeres volt, hogy a Katrina hurrikán pusztítása után ismét együtt kezdtek adományokat gyűjteni az áldozatoknak.

"Vicces elnézni őket" - nyilatkozta a CBS híradójának George W. Bush. "Jó volt nézni, ahogy apa és Clinton a pápa temetésén csevegtek. Nemsokára én is exelnök leszek, és is keresek magamnak valami jó elfoglaltságot" - mondta az ifjabb Bush.

Bush magyarázatot is talált apja és egykori riválisa barátságára. "Az exelnökök olyan ritka tapasztalatokon osztoznak, amiket mások nem érthetnek. Én magam is értem, hogy a volt elnökök hogyan tudják félretenni régebbi nézeteltéréseiket".

Mint mondta, néha ő is beugrik Clintonhoz. "És tudják, néha olyanokat mond, hogy egyértelműváé vállik: egy hullámhosszon vagyunk" - mondta. Bush azzal is viccelődött, hogy a hírek szerint Clinton neje 2008-ban megpályázza az elnökséget. "Bush, Clinton, Bush, Clinton" - nevetgélt, utalva rá, hogy apját Clinton, Clintont ő követte.

Barbara Bush, az idősebb George neje egyszer viccelődve már fiának is nevezte Clintont. A demokrata exelnök erre viccesen megjegyezte, hogy "Ezek a Bushék bármit megtennének azért, hogy még egy elnök legyen a családjukban". Ezen Barbara Bush kicsit megsértődött, azóta viszont úgy látszik, elsimult az ellentét.