Ágnes
-1 °C
2 °C

Júliusban Medgyessy-Bush találkozó

2004.04.21. 16:52
Júliusban az Egyesült Államokba látogat Medgyessy Péter miniszterelnök. A kormányfő és Bush amerikai elnök találkozójáról Kovács László egyeztetett Condoleezza Rice nemzetbiztonsági főtanácsadóval.
Gál J. Zoltán kormányszóvivő az Indexnek elmondta: két éve szervezik ezt a találkozót, de a megbeszélés témái és az időpont még diplomáciai egyeztetés alatt áll.

Medgyessy 2002-ben már találkozott George W. Bushsal. Novemberi ötnapos látogatásán Bush mellett Dick Cheney alelnökkel, Collin Powell külügyminiszterrel és Donald Rumsfeld védelmi miniszterrel is tárgyalt. Az akkori tárgyalásokon főként Magyarország NATO-szerepvállalása és a kötelezetségek teljesítése volt a fő téma.

A látogatásra a kormányfőt akkor honvédelmi és gazdasági minisztere is elkísérte. A gazdasági kapcsolatok élénkítésére tett kísérlet azonban kudarcot vallott, Medgyessy befektetőtoborzójáról a UPI jelentése szeint még a magyar sajtó képviselői is idő előtt távoztak. Csillag István szerint ez utóbbi inkább a magyar sajtó "szegénységéről szólt".