Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tűz a Buckingham Palotában

2002.06.02. 20:54
A Buckingham Palota egy részlegét ki kellett üríteni a késő délután kitört tűz miatt. A BBC értesülései szerint a királynő arany jubileumi ünnepségén előkészületeit is meg kellett szakítani, amikor az épületegyüttes nyugati teraszának környékén eddig ismeretlen okok miatt tűz ütött ki. A tűzet kora este eloltották.
II. Erzsébet királynő négy napos arany jubileumának közepén lángok csaptak fel a királyi székhelyen. A BBC információi szerint az ünnepség miatt munkások százait kellett evakuálni. A palota udvarán ugyanis hétfőn popkoncertet rendeztek volna. A kiürítés előtt a kertben felépített hatalmas színpadon számos ismert zenész - köztük médiaértesülések szerint olyan hírességek is, mint Eric Clapton, Brian May és Phil Collins - is tartózkodott, akik a hétfői esemény próbájára érkeztek a Buckingham Palotában. A tűz miatt meg kellett szakítani az előkészületeket. A tűzet kora este eloltották, a palotában azonban a víz is kárt okozott.

A királynő nem volt veszélyben

A Scotland Yard szóvivője szerint a királyi család tagjai nem tartózkodtak az épületben és senki sem sérült meg az incidens során. A tűz nagysága egyelőre nem ismertes, ám az oltást és a mentési munkálatokat azonnal megkezdték. A palota kertjében szombanton is hangversenyt tartottak a királynő ötvenéves uralkodásának tiszteletére zajló ünnepségsorozat keretében.

Tíz évvel Windsor után

Éppen tíz éve, hogy a tűz martalékává vált a királyi család másik központja, a Windsori Kastély. Akkor több mint 100 helyiség, mintegy 7000 négyzetméter égett le. A vizsgálatok eredménye szerint a lángok akkor egy függönyről csaptak fel, amelyre túl közelről irányítottak egy reflektort.