Piroska
3 °C
4 °C

Tűz a Buckingham Palotában

2002.06.02. 20:54
A Buckingham Palota egy részlegét ki kellett üríteni a késő délután kitört tűz miatt. A BBC értesülései szerint a királynő arany jubileumi ünnepségén előkészületeit is meg kellett szakítani, amikor az épületegyüttes nyugati teraszának környékén eddig ismeretlen okok miatt tűz ütött ki. A tűzet kora este eloltották.
II. Erzsébet királynő négy napos arany jubileumának közepén lángok csaptak fel a királyi székhelyen. A BBC információi szerint az ünnepség miatt munkások százait kellett evakuálni. A palota udvarán ugyanis hétfőn popkoncertet rendeztek volna. A kiürítés előtt a kertben felépített hatalmas színpadon számos ismert zenész - köztük médiaértesülések szerint olyan hírességek is, mint Eric Clapton, Brian May és Phil Collins - is tartózkodott, akik a hétfői esemény próbájára érkeztek a Buckingham Palotában. A tűz miatt meg kellett szakítani az előkészületeket. A tűzet kora este eloltották, a palotában azonban a víz is kárt okozott.

A királynő nem volt veszélyben

A Scotland Yard szóvivője szerint a királyi család tagjai nem tartózkodtak az épületben és senki sem sérült meg az incidens során. A tűz nagysága egyelőre nem ismertes, ám az oltást és a mentési munkálatokat azonnal megkezdték. A palota kertjében szombanton is hangversenyt tartottak a királynő ötvenéves uralkodásának tiszteletére zajló ünnepségsorozat keretében.

Tíz évvel Windsor után

Éppen tíz éve, hogy a tűz martalékává vált a királyi család másik központja, a Windsori Kastély. Akkor több mint 100 helyiség, mintegy 7000 négyzetméter égett le. A vizsgálatok eredménye szerint a lángok akkor egy függönyről csaptak fel, amelyre túl közelről irányítottak egy reflektort.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!