Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Pokolgépek robbantak két isztambuli szállodában

2004.08.10. 06:27
Két robbanás történt egyidejűleg két kis isztambuli szállodában kedd hajnalban. Egy órával később két másik pokolgép egy gázgyárban robbant fel. A hatóságok szerint terrortámadás történt. A robbanásokban egy ember meghalt, hét megsérült.
Két robbanás történt egyidejűleg két kis isztambuli szállodában kedd hajnalban, két másik pokolgép pedig egy gázgyárban robbant fel - közölte a rendőrség.

A két szállodai detonáció során egy ember meghalt és heten megsebesültek.

A robbanás a Laleli és a Sultanahmet negyedben történt két olcsóbb szállodában, ahol rendszerint a volt Szovjetunió utódállamaiból érkezett vendégek szállnak meg.

Az egyik szálloda, a Pars, tíz perccel a robbanás előtt névtelen telefonhívást kapott, amelyben közölték, az egyik szállodában pokolgép van.

Celalettin Cerrah isztambuli rendőrfőnök az Anatólia hírügynökségnek nyilatkozva közölte: jelenleg minden arra enged következtetni, hogy terrortámadás történt. A rendőrfőnök nem közölte az áldozatok állampolgárságát.

A CNN-Türk hírtelevízió értesülései szerint két holland és két kínai férfi, egy ukrán nő, egy turkmén és egy török férfi sebesült meg.

A televízióban sugárzott felvételek szerint a Laleli negyedbeli szállodában bekövetkezett robbanás súlyos károkat okozott az épületben, a harmadik emeleten, ahol a detonáció történt, valamennyi ablak kitörött.

Egy órával később két pokolgép robbant az Isztambulhoz közeli Esenyurt település gázgyárában, ahol cseppfolyós gáz tárolnak. Ebben a detonációban senki nem sebesült meg, de károkat okozott. A támadás következtében nem történt gázszivárgás, a keletkezett tüzet a tűzoltók eloltották.

Törökországban novemberben az al-Kaida nemzetközi terrorhálózatnak tulajdonított négy pokolgépes merényletben több mint hatvanan vesztették életüket.