Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Megverték a négerverők leleplezőjét

2002.07.12. 16:39
Őrizetbe vétele során megsérült, ezért kórházba szállították a négerverő rendőröket lefilmező férfit. Mitchell Crookst a CNN Los Angelesi irodája mellett tartóztatták le. Az esetet rögzítette az épület biztonsági kamerája, valamint a CNN arra járó fotósa is. Crooks ellen elfogatóparancs volt érvényben korábbi bűncselekményei miatt.
Letartóztatása után kórházba szállították azt a férfit Los Angelesben, aki videóra vette szerdán, ahogy a rendőrök megvernek egy fekete fiút. Mitchell Crooks állítása szerint a sérüléseket őrizetbe vétele során szenvedte el - írja a CNN. A férfit három évvel ezelőtt különböző bűncselekmények miatt hét hónapos börtönbüntetésre ítélték, amit eddig még nem töltött le.

Most is felvették

Crookst a CNN hollywoodi épülete előtt tartóztatták le csütörtökön. A férfi, miközben a rendőrök egy fekete terepjáróba tuszkolták, arról beszélt, hogy a rendőrök biztosan ugyanúgy meg fogják őt verni, mint Donovan Jacksont, mesélte az eset egyik tanúja, a CNN fotósa. Miután betuszkolták a kocsiba, Crooks teli torokból segítségért kezdett kiabálni. A letartóztatást mind a fotós, mind a CNN épületének egyik biztonsági kamerája rögzítette.

Elfogatóparancs

"Nem néz ki jól" - nyilatkozta Dean Masserman, Crooks Ügyvédje. Bár a férfin nem látszanak külsérelmi nyomok, ügyvédje szerint "letaglózottnak tűnt". Crooksot 1999 februárjában tartóztatták le, miután ellopott két videót édesanyja házából. Miközben anyjához tartott cserbenhagyásos balesetet okozott, mint később megállapították, ittasan. A bíróság ezért hét hónapnyi letöltendő börtönbüntetésre ítélte. Crooks azonban nem kezdte meg büntetése letöltését, ezért elfogatóparancs volt ellene érvényben.

Danny Bakewell, egy Los Angeles-i kisebbségi segélyszervezet elnöke gyűjtést szervez Crooks óvadékának kifizetésére. "Annak ellenére, hogy elismerjük Crooks múltbéli tévedéseit, hisszük, hogy ez az ember igazságot szolgáltatott közösségünknek, támogatni fogjuk tárgyalásai során" - nyilatkozta Bakewell a CNN-nek. Crooks videofelvétele perdöntő bizonyíték Donovan Jackson, a rendőrök megverte fiatal fekete fiú ügyében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!