Bush felgyorsítaná a rakétavédelem kiépítését

2003.03.04. 18:25
Elsősorban a rakétavédelmi rendszerek gyorsabb kiépítésével nyugtatná meg a koreai konfliktus miatt aggodó amerikaiakat Bush. Az elnök ugyan végső esetben fegyverekhez nyúlna, jelenleg azonban úgy véli, diplomáciai úton is rendezhető a válság. Az iraki döntés meghozatalában a mindennapos bibliaolvasás segíti.
"Ha a diplomáciai erőfeszítések eredménytelenek lennének, a katonai akció majd megoldást jelent" - jelentette ki George Bush az észak-koreai nukleáris válsággal kapcsolatban. Harcias kijelentése ellenére az elnök úgy véli, a konfliktus "diplomáciai úton is rendezhető".

Felkészülés az atomcsapásra

Bush nem sokkal azután beszélt újságírókkal, hogy négy észak-koreai MiG vadászgép 22 percen át kísért egy amerikai kémrepülőgépet a Japán-tenger felett. A beszélgetés során a konfliktus veszélyeiről kérdezett elnök elsőként nem fenyegetőzött katonai csapással, válaszában előbb az esetleges atomcsapás elleni védekezés lehetőségéről beszélt.

Véleménye szerint fel kell gyorsítani a rakétaelhárító rendszerek építését. A beszélgetés során Bush a terrorizmus elleni sikeres harc bizonyítékának nevezte Hálid Sejk Mohamednek, az al-Kaida műveleti főnökének elfogását.

A biblia segíti a döntést

Irakkal kapcsolatban elmondta, nem a Huszeinnel szembeni személyes bosszúvágy, hanem népe biztonsága vezérli. A helyes döntésre a mindennapos bibliaolvasás készíti fel lelkileg és szellemileg az elnököt - derül ki a beszélgetésről elsőként beszámoló Baltimore Sun cikkéből. "Éjszaka jól alszom, a nép imái éltetnek" - tette hozzá Bush.

"Az emberek odajönnek hozzám és azt mondják: elnök úr, imádkozom Önért és családjáért. Igen hálás vagyok ezért" - mondta az amerikai elnök.  • Hírek
  • Hírek