Béla
12 °C
27 °C

Bush élelmet ígért és gyógyszerket

2003.04.01. 00:37
Amerika véget vet a zsarnok uralmának, élelmet és gyógyszert visz az iraki népnek - derült ki Bush philadelphiai beszédéből. Az elnök szerint közel a győzelem, Bagdadhoz például napról napra közelebb kerülnek.
"Csapatainkra még sok veszély leselkedik, de napról napra közeledünk Bagdadhoz, napról napra közelebb kerülünk a győzelemhez" - jelentette ki George Bush amerikai elnök pénteken Philadelphiában. A győzelem "véget vet egy zsarnok uralmának", eltávolítja a terrorizmus egyik támogatóját - jelentette ki Bush.

Megosztott győzelem

A győzelmet a koalíciós erők "Irak régóta szenvedő népével" is megosztják - derült ki az elnök beszédéből. Véleménye szerint a szövetségesek "ragyogó teljesítményt" nyújtottak az elmúlt 11 napban. Huszein az elnök szerint még "utolsónapjaiban" is "rémtetteket" követ el, például "puskával kényszeríti harcra az iraki katonákat".

Étellel jöttek

"Ebben a városban, ahol Amerika elnyerte szabadságágát, Irak népének megígérem: jövünk hatalmas erővel, hogy véget vessünk elnyomóitok uralmának, jövünk, hogy élelmet és gyógyszert hozzunk nektek, és egy jobb életet. Jövünk és addig nem nyugszunk, amíg országotok szabad nem lesz" - jelentette ki.

Háború helyett kenyeret

A philadelphiai kikötő bejáratánál mintegy 50 háború ellenes tüntető sorakozott fel, "bombák helyett kenyeret", illetve "hozzák létre a béke minisztériumát" jelszavakat skandálva.