Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Bush-t előre figyelmeztették a gépeltérítésekre

2002.05.16. 14:59
A washingtoni Fehér Ház közölte: Bush elnököt még a tavaly szeptember 11-i támadások előtt figyelmeztették arra, hogy Oszama bin Laden szervezete esetleg amerikai repülőgépek eltérítésére készül.
George Bush
A Fehér Ház szóvivője, Ari Fleischer elmondta, az elnöknek adott információ hagyományos géprablásokra utalt, és nem említett sem öngyilkos merénylőket, sem azt, hogy a gépeltérítők a repülőgépekkel neki akarnak repülni az épületeknek -jelentette a BBC.

A szóvivő szerint az információ nem lett volna elég a szeptember 11-i támadások megelőzésére. A Fehér Ház szerint az amerikai hatóságokat riasztották, bár ezt nem jelentették be nyilvánosan.

Az előzetes figyelmeztetéssel kapcsolatos mostani bejelentés azzal függ össze, hogy az amerikai Kongresszus megbízottai azt vizsgálják: a kormány elmulasztotta-e, hogy intézkedjen a New York-i és washingtoni támadások előtt érkezett biztonsági információk nyomán.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?