Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Bush a támadás megkezdésekor tévébeszédet mond

2003.03.19. 21:21
Az amerikai elnök addig már nem lép a kamerák elé, míg el nem kezdődik az Irak elleni háború - adta hírül a CNN hírtelevízió. Sajtójelentések szerint már csak arra várnak, hogy befejeződjék a kuvaiti homokvihar, utána indulhat a támadás.
George Bush amerikai elnök következő televíziós beszédében tájékoztatja az amerikai népet az Irak elleni támadás megkezdéséről. Mindezt a CNN hírtelevízió jelentette helyi idő szerint szerda délután, alig néhány órával az Iraknak szabott amerikai ultimátum lejárta előtt. A beszédben az elnök már tájékoztatni fogja a lakosságot arról, hogy a harci cselekmények megkezdődtek - közölte a CNN, arról azonban nem tett említést, hogy George Bush mikor lép a televízió kamerái elé.

Az amerikai védelmi minisztériumra, a Pentagonra hivatkozó sajtójelentések szerint az amerikai haderő már csak a Kuvait felett tomboló homokvihar befejeződésére vár, és rögtön azt követően megindítja a csapást. A CNN eközben arról számolt be, hogy a homokvihar jelentősen enyhült.

Alig néhány órával korábban a Fehér Ház arra szólította fel az ország népét, hogy lelkiekben készüljön fel a háborúra, amely emberéleteket követelhet. Ari Fleischer szóvivő azt azonban nem volt hajlandó közölni, hogy Bush elnök szerda este mond-e újabb televíziós beszédet a hétfőn elhangzott után, amelyben 48 órát adott Szaddám Huszeinnek Irak elhagyására.