Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Defektet kapott Bush

2002.02.22. 11:51
Defektet kapott Bush elnök limuzinja Pekingben. Az elnököt azonnal tartalékautójába ültették, s folytathatta útját. A defekt történetéhez a Reuters hírügynökség nem mulasztotta el hozzátenni, hogy az Egyesült Államok mindenkori elnöke - hogy sehol se kelljen a helyi autóparkra hagyatkoznia - külföldi utazásaira rendszerint magával viszi limuzinját.
Néhány perccel azután, hogy George Bush pénteken lebilincselő beszédet mondott az egyik pekingi egyetemen és vitába elegyedett az egyetemistákkal, az amerikai elnök kínai látogatása valamelyest veszített lendületéből egy kilyukadt gumiabroncsnak köszönhetően.

Busht azonnal átültették a tartalék limuzinba

Az amerikai elnök limuzinja ugyanis defektet kapott, miközben a küldöttség autókonvoja végigsöpört az egyik pekingi főútvonalon, hogy a Csinghua egyetemről távozva odaérjenek a Csiang Cö-min elnökkel elköltendő villásreggelire. Egy amerikai tisztségviselő később újságíróknak elmondta, hogy az elnököt azonnal átültették a tartalék limuzinba, s a konvoj rövidesen folytatta útját a Tienanmen tér közelében lévő Csungnanhaj kormányzati negyed felé.

Az elnökkel utazik a limuzin is

Bush harmincórás kínai látogatása - hatnapos ázsiai körútjának befejező programja - ezzel véget is ért. Az amerikai elnök még pénteken hazaindul az Egyesült Államokba. A defekt történetéhez a Reuters hírügynökség nem mulasztotta el hozzátenni, hogy az Egyesült Államok mindenkori elnöke - hogy sehol se kelljen a helyi autóparkra hagyatkoznia - külföldi utazásaira rendszerint magával viszi limuzinját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?