Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bush nyilvánosan beszólt minden elnökjelöltnek

2008.04.27. 12:03
Az amerikai elnököt meglepte, hogy egyik jelölt sem ment el a vacsorára.

George W. Bush nyíltan gúnyolódott lehetséges utódain a Fehér Ház tudósítóinak vacsoráján. A viccelődést állítólag az váltotta ki, hogy az 1924 óta megrendezett, politikusok, hírességek és újságírók részvételével tartott eseményen egyik elnökjelölt sem jelent meg.

A republikánus John McCain "el akart határolódni" az elnöktől - mondta szakrasztikusan Bush. Hillary Clinton azért nem jutott be az épületbe, mert "lőttek rá", míg Barack Obama inkább templomba ment - mondta az elnök. Clinton esetében arra utalt, amikor a szenátor tévesen azt állította, lőttek rá egy boszniai látogatásán az 1990-es években. A lelkész pedig, akihez Obama jár, többször hevesen kritizálta az Egyesült Államokat.

Bush végül az amerikai haditengerészet zenekarát vezényelte néhány hazafias induló erejéig az esten. A vacsorán olyan vendégek vettek részt, mint Salman Rushdie író, Ashlee Simpson énekesnő, Ben Affleck és Pamela Anderson. A hagyományt egyébként Calvin Coolidge elnök teremtette, 1924-ben.