Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Huszein pisztolya Bush markában

2004.05.31. 16:18
Az amerikai elnök büszkén mutogatja a Fehér Házba látogatóknak a fegyvert, amelyet az iraki diktátort elfogó katonák ajándékoztak neki.
Kedves neki a fegyver
A fegyvert amely Szaddám Huszzeinnél volt elfogásakor, az amerikai elnöknek ajándékozták az akcióban résztvevő katonák. A trófeát a Fehér Házban őrzik, az Ovális irodára nyíló kisebb szobában, ahol egykor Bill Clinton és Monica Lewinsky összejöttek.

Szaddám Huszeint tavaly decemberben találták meg Tikrit közelében, pirinyó föld alatti rejtekén, miután hét hónapig menekült a hatalmát megdöntő koalíciós erők elől.

Szívesen mutogatja

A Time magazinban megjelent beszámoló szerint Bush a Fehér Házi körsétára érkező csoportnak azt mondta, hogy bizonyos sajtóértesülésekkel szemben a fegyver nem volt megtöltve, amikor Huszeint letartóztatták.

A Time által megszólaltatott látogatók szerint úgy tűnt, hogy az elnök nagyon büszke a pisztolyra és örül, hogy mutogathatja.

Az elnök büszke az amerikai fegyveres erők bátorságára és arra, amit véghez vittek, és megtisztelőnek érezte, hogy megkaphatta [a pisztolyt] a műveletben résztvevő csapatoktól - fogalmazott a Fehér Ház szóvivője.