Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Kifosztották Busht Albániában

2007.06.12. 12:43
Busht annyira magával ragadta az albánok spontán örömkitörése, hogy észre se vette, amikor lelopták csuklójáról az óráját. Persze lehet, hogy nem is érdekelte, hiszen egy ötvendolláros vacakot hord.

Hétfőn még arról a kitörő lelkesedésről szóltak a hírek, amivel az albánok Busht fogadták Fushe Kurjéban. A spontán örömünnep az amerikai elnököt is meghatotta, legalábbis albániai látogatásán teljes mellszélességgel kiállt Koszovó függetlensége mellett.

Lehet, hogy akkor még nem vette észre azt, amire az olasz La Repubblica napilap a fogadtatásról készült tévéfelvételeken figyelt fel. Ugyanis az ünneplő tömeg nem csak Bush karját szorongatta.

A tévéfelvételeken látszik, ahogy a tömeg üdvözlésére induló Bush bal csuklóján egy fekete bőrszíjas óra díszeleg. Az óra rögtön az első kézfogások során eltűnik csuklójáról.

Az elnök láthatóan nem észlelte, hogy meglopták. Igaz, nehéz is lett volna észrevennie, mivel az albán rajongók majdnem szétszedték örömükben. Busht pedig magával ragadta a hangulat, az AP hétfői beszámolója szerint önfeledten csókolgatta a Kushe Furje-i asszonyokat.

Persze az is lehet, hogy Busht az óra értéke miatt nem érdekelte az incidens. Az elnök többször is lenyilatkozta, hogy a világ vezető politikusaival ellentétben ő nem egy márkás svájci terméket, csupán egy ötvendolláros (alig tízezer forintos) Timex karórát visel. Nem úgy, mint Berlusconi, akinek egy 540 000 dolláros (nagyjából 103 millió forintos) Constantin Vacheron karórája van, de még Kóka János gazdasági miniszternek is legalább százszor értékesebb Bushénál a Jaeger Le Coultre márkájú karórája.

A történet amúgy, az albán rendőrség közlése szerint happy enddel zárult. Klodian Branko szerint Bush egyik testőre megtalálta az órát, szerinte ezt bizonyítja az is, hogy az elnök már órájával a csuklóján hagyta el Albániát.