Aladár, Álmos
0 °C
11 °C

Nem is lopták el Bush óráját

2007.06.12. 18:22
Az albán rendőrszóvivő szerint Bush egyik testőre megtalálta az órát, a helyi sajtó úgy tudja, Bush hátranyújtotta kezét, hogy testőre levehesse az ötvendolláros Timexet. Bush távozásakor már órával a csuklóján integetett.

A videón látható, amint az elnök még órájával a csuklóján kezd el pacsizni az ünneplő tömeggel, akik közül többen is megragadják Bush karját. Az óra eltűnésekor Busht három testőre is körbe veszi, és ők is fogdossák a kezét, ahogy egy albán rendőr is.

Amikor az elnök tovább indul, már nincs a kezén az óra.

Kedd délután Klodian Branko, az albán rendőrség szóvivője tagadta, hogy Bush óráját ellopták volna. Ezt bizonyítja, hogy Bush távozásakor már ismét a csuklóján volt órája, ez búcsúintegetésekor látszott is.

Branko szerint az órát Bush egyik testőre találta meg. Albán hírforrások szerint az elnök a tömegben hátranyújtotta kezét testőreinek, ők vették le kezéről az órát, nyilván, hogy el ne lopják

A Reuters megkeresésére az Egyesült Államok tiranai nagykövetsége szűkszavúan csak annyit közölt, "a történet nem igaz, az elnök nem vesztette el az óráját".

Washingtonban az elnök szóvivője, Tony Snow egy harmadik változatát adta elő a történetnek. Szerinte Bush maga vette le karóráját és csúsztatta zsebébe, hogy megóvja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!