Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Elvágta az utas a buszvezető torkát

2001.10.03. 14:38
Tizen haltak meg egy buszbalesetben szerda reggel az Egyesült Államokban, amikor egy utas a túlélők szerint elvágta a sofőr torkát. A személyszállító cég összes járatát leállíttatta.

Egy Greyhound távolsági busz súlyos balesetet szenvedett szerdán reggel, a Tenessee állambeli Manchester közelében, miután a busz egyik utasa elvágta a járat vezetőjének nyakát. A rendőrségi források hivatalosan négy halottról beszélnek, a CNN információ szerint a buszsofőrrel együtt legkevesebb tíz áldozata van a balesetnek.

A férfi folyton a pontos időt kérdezte

A karambol egyik túlélője és szemtanúja, Carly Rinearson a CNN helyi stúdiójának telefonon mesélte el a történteket. Az asszony szerint egy férfi folyton azzal zaklatta, hogy cseréljenek helyet. A férfi folyton a pontos időt kérdezte, és miután az asszony nem adta át helyét, a sofőrhöz ment, és egyszerűen elvágta a nyakát. A busz vezetője az autó kormányába kapaszkodott, eltekerte azt, a busz pedig felborult.

Országszerte leállították a cég távolsági buszjáratait

A szóvivő, Kirstin Parsley szerint a helyi rendőrség egyelőre nem erősítette meg az asszony történtét. A szóvivő elmondta: a távolsági buszjáratokat működtető cég elővigyázatosság miatt szerdán összes járatát törli. A baleset színhelyén FBI-ügynökök nyomoznak. A sebesülteket helikopterrel szállították a közeli kórházakba.