Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Zsúfolt buszt robbantottak fel Jeruzsálemben

2002.06.18. 10:07
Tizennyolc izraeli állampolgár meghalt abban a keddi öngyilkos robbantásos merényletben, amelyet egy palesztin hajtott végre egy autóbuszon Jeruzsálem déli részén a reggeli csúcsforgalom idején.
Legkevesebb tizennyolc halottja és ötven sebesültje van egy kedd reggeli jeruzsálemi öngyilkos merényletnek. A merényletet egy buszon követték el a reggeli csúcsforgalom idején a város déli részében. Szemtanúk elmondása szerint a járművön főként iskolások és irodai dolgozók utaztak - jelentette a BBC.

Szétszakadt a busz

Hatalmas robbanás volt, mindenfelé a busz és az emberi testek darabjai repültek, borzalmas volt - mondta el egy szemtanú az izraeli hadsereg rádiójának. A buszt gyakorlatilag szétszakította a robbanás ereje - mondta el Mickey Levy, Jeruzsálem rendőrfőnöke a BBC-nek. A rendőrség most további bombák után kutatva vizsgálja át a környéket.

A Hamász vállalta

A Hamász szélsőséges palesztin mozgalom vállalta azt az öngyilkos merényletet, amelyet egyik embere kedd reggel hajtott végre egy jeruzsálemi autóbusz ellen. Az erre vonatkozó közelményt telefonon olvasták be az AFP hírügynökségnek.

Az izraeli vezetés Jasszer Arafat palesztin vezetőt teszi felelőssé. A Palesztin Hatóságot átitatja a terror - nyilatkozta David Baker, Ariel Saron izraeli miniszterelnök szóvivője. A palesztin vezetők elítélték a merényletet. A Palesztin Hatóság nem bocsátja meg a civilek meggyilkolását, akár izraeli, akár palesztin polgári lakosság ellen követik el - nyilatkozta Saeb Erakat tájékoztatási miniszter.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!