Valér
4 °C
8 °C

Buttiglione pedofilnak nevezte Cohn-Benditet

2005.01.15. 19:27
Újabb botrányos kijelentést tett Rocco Buttiglione, az olasz kormány Európa-ügyi minisztere. A kereszténydemokrata politikus a főbiztosi jelölését megfúró EP Zöldek frakcióvezetőjét támadta.
Pedofíliával gyanúsította meg Daniel Cohn-Benditet, az Európai Parlamenten belüli Zöldek frakcióvezetőjét szombaton Rocco Buttiglione, az olasz kormány Európa-ügyi minisztere, őt okolva meghiúsult európai biztosi jelöléséért.

"Egy pedofil meggátolta egy keresztény bekerülését az Európai Bizottságba. Az esetem az olasz és az európai baloldal szégyene" - jelentette ki Buttiglione egy Bariban rendezett tanácskozáson.

Szavai szerint "közismert, hogy Cohn-Bendit pedofil. Életrajzában beszámol tanítóként egy alternatív általános iskolában átélt élményeiről, köztük a tanulók iránti pedofil vonzalmáról. A baloldallal ellentétben én nem hazugságokat terjesztek, hanem megalapozott tényekről számolok be" - tette hozzá.

Buttiglionét az olasz kormányfő eredetileg igazság- és belügyi biztosnak jelölte a novemberben hivatalba lépett új Európai Bizottságba.

A kereszténydemokrata politikus azonban kénytelen volt lemondani a jelöltségről, miután a homoszexuálisokról és a nők társadalmi szerepéről hangoztatott nézetei éles bírálatokat váltottak ki.